Kinderen vormen de grootste groep van alle slapelozen. Wanneer er onvoldoende aan de slaapbehoeften van een kind wordt voldaan is dit niet zonder gevolgen. Humeurigheid, ontremd gedrag, slechtere concentratie, mindere schoolprestaties en het beïnvloedt de groei en ontwikkeling.  

We spreken van een slaapprobleem bij kinderen als er een tekort is aan slaapuren, vaak onderbroken slaap of overmatige slaapbehoeften overdag ten nadele van het dagelijks functioneren.
 
Vaak zijn slaapproblemen bij kinderen gedragsmatig. Sommige kinderen willen niet naar bed, hebben moeite met inslapen en komen steeds het bed uit. Dit kost vaak veel tijd en energie voor jou als ouder. De interactie en de gewoontes die zich ontwikkeld hebben tussen jou en je kind kunnen een slaapprobleem in stand houden.
 
Samen met de slaapoefentherapeut kan er gewerkt worden om het patroon dat zich heeft ontwikkeld te doorbreken. Door beter te leren te ontspannen, rust in je hoofd te krijgen, overdag meer rust inbouwen, en het leren van betere slaapgewoontes.